|
MURAT YAVUZ ŞAHİNOĞLU - ŞİİR KÖŞESİ
TEVEKKÜL VE TEFEKKÜR
Yaratıcımız Rabbimiz o ne güzel yardımcımızdır O'nun kudretiyl e iradesiyl e her müşkil aşılır Herşey onun külli iradesiyl e hallolur Kapalı kapılar açılır ve o'nun zikriyle kalpler mutmain olur Necat ve halas ancak Allah c.ca iltica ile olur Başka türlü sizin kalbinizi yumuşatacak ikna edecek Korkularınızdan emin eyleyecek Ruhunuzu teselli edecek Sağlık ve selamet ile huzur ve mutluluk verecek zerreden kürreye her şeyde maddi ve manevi zarar görmeden Doyuma ve selamete ulaştıracak odur Allah c.c tan başka bir güç ve kudret sahibi yoktur Bataklıkta gül yetişmez Amerkikayıda yeniden keşfe gerek yok Rabbimizi düşünmeliyiz ve yardımı ancak ondan dilemeliy iz Ondan gelen herşeyde sıkıntıda ve kederde bir hayr vardır Sabretmel iyiz ve asla Rabbimizd en ümidimizi kesmemeli yiz Sabır ve dua ile gözyaşı bizi Rabbimize ulaştırır inşallah
Kader beyaz kağıda sütle yazılmış yazı elindeyse beyazdan gelde ayır beyazı
Necip Fazıl KISAKÜREK
EY MÜSLÜMANLAR BİR HAMSİ SÜRÜSÜ OLAMADINI ZMI
HÜSEYİN RAFET ALTINOĞLU FORUM İSLAMAKDENİZ DÜNYA MARMARA 2008
EY MÜSLÜMANLAR BİR HAMSİ SÜRÜSÜ OLAMADINI ZMI
Sahile vurmuş ve ölmüş bir Balinayı gördü bir deniz adamı Balina nefessiz kalarak ölmüş solungaçlarında Hamsi balıkları Sürüden ayrılan Balina aç kalmış saldırmış Hamsi sürüsüne Hamsiler tek tek dolaşmazlar onlar dolaşırlar sürü halinde
Hamsi sürüsüne saldıran Balinaya top yekün saldırır Hamsi balıkları Önce pullarını döker ve anında denizin rengini bozar Balinanın görüş açısını Sonra üç beş Hamsi kendini feda eder koca sürü için tıkar solungaçları Solungaçları tıkanan Balina nefes alamaz kaçar hızla karaya doğru
Ey Müslümanlar Küffar tek milettir Ümmet tek millet siz hangi mllettens iniz Hamsi kadarda birlikte olmaya gücünüz yetmiyorm u siz nasıl Ümmetsiniz Bir duvarın tuğlaları gibidir Ümmet yıkılır duvar alırsanız içinden br tuğlayı Ey Müslümanlar bir Hamsi balığı sürüsü kadarda olamadınızmı
MERHABA DÜNYA FORUM 2000
RABBİMDEN SANA GELEN SEVGİYİ BEĞENMEDİNMİ
MURAT YAVUZ ŞAHİNOĞLU - ŞİİR KÖŞESİ MERHABA DÜNYA FORUM 2000
RABBİMİN SANA VERDİĞİNİ SEN HİÇ BEĞENMEDİNMİ
Mevlana Celaleddd in-i Rumi ne der sende bilirsin Ey gönül İstediğin kadar inançlıyım de namaz kıl sadaka ver Umut verip güven aşılayıpta yarıyolda bıraktığın insanın Gönül sadakasını her iki cihandada veremezsi n Ey gönül Kabe mutlak yıkılmaz ama yıkılırsa tuğla ve çamur ile mamuldür Kalp sırçadan saraydır kırılırsa ne mümküm tamiri Ey gönül
Seni sevenin sevgisi eğerki Rabbinden geliyorsa bırak gelsin Kırma seni seven gönlü kıracaksanda helalleş ne olur Sen sevmesend e seni sevenin aşkı Haktandır bunu bil Sen Rabbinden geleni beğenmedinmi ey gönül Seni kim beğenecek peki sen Rabbinden geleni reddettiy sen eğer
Kalpleri eviren çeviren ve aşkı kalplere koyan Rabbin değilmidir Ve seni seven bir kalp varken sen başka bir kalbe ümit vermen nedendir Ya seni seven kalbin sahibinin Mevlaya nazı geçer ve şikayet ederse Ve sen ona haber vermeden başka gönüle girmeye çalışırsan habersiz Seni seven şikayet etmezmi Rabbine ve ne olur halin Rabbine nazı geçerse
Sen kimsinki Rabbinin verdiğinden habersiz ve vesilesin den izinsizsi n Ve haberin yokmudur Rabbinin verdiğinden başka aşk arayanın mutsuzluğundan Aldınmıki seni sevenden izin ben başka gönüle giriyorum diye Ey Sultan Ve birgün öğrenemeyecekmi sandın seni sevenin sana ihanetini Ve kalbi kırılmazmı sandın seni sevenden habersiz başkasına senin sevginden Bari seni sevene haber verseydin sevmediğini önceden sana alışmadan Belki bu kadar çok üzülmezdi yanmazdı kalbi ümitle yaşayıp hayallerl e gülerken
Medine ANKARA
KUTUP YILDIZI WHİTEROAD ŞİMŞEK FORUM İSTANBUL 2000
Geceleri seni düşünüyorum,hayalimde ve rüyalarımda yalnız sen Gökyüzüne bakıyorum,benim ruhumu aydınlatan,senin hayalin Kutup yıldızı gibisin,diğerlerinden farklı ve öylesine parlak yolumu aydınlatan Öyle özlüyorum ki seni,ama,sevgimin büyüklüğü kadar benden uzaktasın
Ne saçlarının telini gördüm,ne gözlerinin rengini,nede güzel tenini Öylesine seviyorum ki seni,biliyorum ruhunun derinlikl erini Öylesine bana uzak,öylesine imkansız,akan çağlayanlar gibi sevgimin seli Görüntünün hükmü yok gözümde,duymasam da seviyorum senin sesini Hissediyo rum ruhumda kalbinin her atışını ve ılık meltem gibi nefesini
Belki böylesine uzak ve imkansız olduğun için seviyorum seni Ölümsüz aşklar yanlışlardan doğar,akıl ve mantık ekseni Ulaşmak öylesine zor,öylesine özlüyorumki,hayalimdeki seni Seninle konuşurken bile,anlatamıyorum seni nasıl sevdiğimi Seni nasıl özlediğimi,hasretle beklediğimi ve ölünceye kadar bekleyeceğimi
BEN SENİN HİÇ BİR ŞEYİN OLAMADIM
Narin topuğunu saran bir siyah çizme,bastığın toprakta bir yeşil çimen Yürüdüğün asfaltta bir zift-i katran,ayağının tozu bile olamadım Zincirler e vurulmuş evinde bir siyahi köle,peşinde dolaşan bir Body Guard Kapında bağlı bir Rottweıller,sokağında bir tekir kedi bile olamadım
Siyah saçlarını saran bir başörtüsü,nakışında saklı bir gül motifi Üstünde takılı bir altın iğne,silip attığın mendilind eki bir oya bile olamadım Çöllünde bir serap,ufkunda bir deniz,hayalinde bir okyanus Yağmurda yüzüne düşen bir damlacık bile olamadım
Damarlarında dolaşan bir kan sıvısı,gören gözünde bir nur bahçesi Dudaklarında bir ruj lekesi,nazik parmaklarındaki bir tırnak ojesi bile olamadım Acılarını dindiren yürekten sevdiğin bir eş,sorunlarını paylaşan bir dost bir arkadaş Seni koruyabil en bir ağabey bir kardeş,yüreğinde atan bir sevda bile olamadım
Ömrümde kimseyi senin kadar sevmedim,ölünceye kadar bu kalp seni unutmaz,denedim Senin gibi yüreğimi yakan bir sevda,böyle bir aşk görmedim,seni hep sevdim Ölünceye kadarda bütün kalbimle seveceğim,başkasını sevemez artık bu yüreğim Sevmeden kara toprağa gireceğim,şu fani dünyada sen yoksan, bana haram geleceğim
ABDULLAH BİN MUTARRİF ( r.a ) HAZRETLERİ VE SANAL ALEM
Abdullah Bin Mutarrif ( r.a )Hazretler i çok mübarek bir zattır,tabiindendir kendileri . Ebu Hureyre ( r.a ) Hazretler inin talebesid ir,Ebu Hureyre ( r.a ) ise sahabeden dir. Abdullah Bin Mutarrif ( r.a ) şöyle bir söz söylemiştir,yazılan ve çizilenlerle ilgilidir . [ Kıyamet günü bazıları diyecekle rki,keşke kalemleri miz ateş olsaydı da,tutamasaydık. Lüzumsuz ve günah ileten şeyler yazamasay dık,diyecekler ] diyor,mübarek zat.
Sanal alem,sesli-görüntülü veya sadece yazılı sohbet,chat şeklinde bir hayal alemidir. Gerçek dünya ile ilişkisi yoktur,yaşananlarında gerçek olup olmadığı sorgulanm alıdır. Sanal alemi,gerçeklere taşımak,insanların psikoloji k yapısına çok fazla zarar vermekted ir. Yazılacak her satırdan hesaba çekileceğimizi unutmamalıyız,Allah her şeyi gören ve bilendir. Hiçbir şey Allah’a gizli değildir,sonuçta her sözün ve cümlenin sevabı ve günahı olacaktır.
Eğer bir erkek,islami eğitim-kültür-ahlak ve iman derecesin de belirli bir merhaleye gelmişse. Bir bayan ile chat yapmaya başlamadan önce,özellikle kendini ve ilminin seviyesin i iyi bilmelidi r. Halis bir niyet ile,imani bir çizginin içinde kalarak,bayan ile chat yapmayı amaç edinmelid ir. Evliya değildir,fakat,dinsel-ahlaki,bilimsel-kültürel realite sınırlarını iyi bilmelidi r,aşmamalıdır. Karşısındaki bayanı kırmadan,otokontrol sistemiyl e,belirli bir ölçü-seviye içinde uyarmalıdır.
Kişilik haklarına zarar vermeden,üzmeden,nefsi-i emare ve şeytani tuzaklard an,onu,korumalıdır. Bayanın kul hakkını çiğnememeye dikkat etmelidir,ona,faydalı ve kalıcı bilgiler vermelidi r. Bu kurallara uymalıdır,bayanın psikoloji k ve uzun vadede biyolojik yapısına zarar vermemeli dir. Aksi takdirde,Allah,bu bayana verdiği her türlü zarardan dolayı,o erkeği cezalandıracaktır. Abdullah bin Mutarrif ( r.a ) Hazretler inin sözü ile yazılı chat arasında,bu tür bir bağ kurulabil ir.
Bazı bayanlar,ram aldıkça yükselir,fakat,hakim oldukça alçalabilir,İslami kültür çok önemlidir. Bayanlar genel olarak kırılgan,nazik ve alıngan,ince ruhlu ve duygusaldır,Allah böyle yaratmıştır. Onları uyarırken incitmeme k,kırmamak,psikolojik yapılarına zarar vermeden uyarmak gerekir. Sizlere Diyanet takvimi 33.sahife-31 Ocak 2008’de yer bir örnek uyarma metni yazıyoruz. Hz.Hasan (r.a) ve Hz.Hüseyin (r.a) daha henüz çocuktular,bir pınarın başında arkadaşlarıyla. Oynuyorla rdı,baktılar ki,yaşlı bir adam pınardan abdest alıyor,fakat,yaşlı adamın aldığı adbest.
Yanlıştı,yaşlı adama,doğru abdest alma şeklini öğretme gereği duydular,fakat,ihtiyar adamı. Utandırmak istemiyor lardı,hem yapılan hatayı düzeltmek,hemde bu işi yaparken. Hata sahibi yaşlı adamı incitmeme k gerekiyor du,iyice düşündüler,şöyle karar verdiler. Kendi problemle riymiş gibi davranaca klardı,Hz.Hasan (r.a) ihtiyar adama dedi ki. [ Amca bakar mısın,kardeşim bana”sen yanlış abdest alıyorsun”diyor,her ikimiz senin önünde. Bir abdest alalım,bakalım hangimizi n aldığı abdest hatasız oluyor ] dedi,Yaşlı adam dedi ki.
[ Peki yavrularım,abdest alında göreyim ] dedi,ikisi de ihtiyar adamın önünde abdest aldılar. İkisinin de aldığı abdest hatasızdı,doğruydu,yaşlı adam,onların aldığı abdesti izledi şöyle dedi. [ Çocuklar,sizin ikinizin de aldığı abdest doğrudur,hatalı olan benim benim aldığım abdestimd ir. İnceliğinize,kibarlığınıza ve nezaketin ize hayran oldum,Allah ikinizden de razı olsun ] dedi. Günümüzün müslüman erkeği kaba,kültürsüz,ahlak seviyesi düşük,nezaketle uyarmayıda bilmiyor
ELVEDA SEVENİN SEVDASI
Ben alışamadım aşksız yaşamaya çünkü gerçekten bir aşkım hiç olmadı Olmasını çok isterdim olsada keşke vedalaşsak sanki ayrılıyor gibi Hep hayallerd e beklediğim ama bir türlü gelmeyen bir aşkım vardı Yoktuki gelsin hasret çektiğim aşkım belki hiç bir zamanda olmayacak tı Ama olmasada ben ona şiirler yazdım sanki var gibi o benim meleğimdi Sen yeryüzünde bir melektin,bir vardın,bir yoktun Elveda sevenin sevdası ,Allah’a emanet ol,hakkını helal et Seni kimseyi sevmediğim kadar ölesiye sevdim demiştim Kalbimde ölünceye kadar başkası olmayacak,böylesine seni sevmiştim Meğer söylenenlerde yaşananlarda bu dünya gibi yalanmış nereden bilebilir dim
Hoşcakal sevda ,fani dünya gibi,sende yok oldun gittin Ahirette,hesap ve mizandan sonra,sonsuzluk alemine göçtüğümde Cennette hurileri değil,sadece seni bekliyoru m demiştim Halbuki ne kadar büyük bir laf etmişim ve gerçekten çok anlamsız konuşmuşum
Her aşk böyle başlamaz,her aşk böyle bitmez,adı sevenin sevdası Öylesine uzak ve aramızda sıra dağlar,engin denizler ve okyanusla r vardı Bizi birbirimi ze bağlayan sırlı bağlar,kopmayan sevdalar vardı Fani dünya gibi elbette bir gün tuz ile buz olup yok olacaktı ve öylede oldu
Elveda sevenin sevdası İnşallah bu dünyada mutlu olursun İnşallah üzülmezsin,inşallah seni üzmeyen biriyle olursun Ben senin mutlu olmanı istiyorum,üzülmeni hiç istemem İnşallah,hep yüzün güler,seni üzmeyecek biriyle mutlu olursun
Ben kimseyi sevemedim aslında çünkü beni hiç kimse sevmedi Benim hayalleri mde kaldı hep sevdalar ve vedalar beni kimse sevmedi Ben hep sevgisiz yaşadım bu yalan dünyada demekki aşklar yalandı Aşklar gerçek olsaydı eğer mutlaka benide bir seven olurdu Olmuyorsa demekki bu benim kaderimdi r benimkisi de böyle bir imtihandı
GIRL’S TOWER - KIZ KULESİ
Üsküdar,Ayazma’da Cadde arasında bir bina,gündüz müzik dershanes i gece boş katı Demo kayıt Stüdyosu en üst katı geceleri bir kaç kişi olurdu ben hatıralarla içerdim çayları Kaset kayıtları yapılır,İstanbul MoonLıght Starmoon Müzik Merkezi’dir, Stüdyonun adı Gitar veya Bağlama çalarak,kayıt yaparız,belki bir hobi,belki bir yalnızlık ilacı Yan tarafında bir küçük oda,ara sıra dinlendiğimiz,demli çay içtiğimiz,çatı katı Denize bakar ve Kız Kulesini görür,ses geçirmeyen,üç katlı sisli camı
Bir gün,canım sıkkın,moralim bozuk,işlerim ters gidiyor,kimse yok Stüdyoda Alexandra Cavelius isimli yazarın bir romanını okuyorum konusu geçer Bosnada Bosna hersekte geçen gerçek bir hayat hikayesi ben okumam yaşanmamışları Bosna hersek savaşı içindeki çekilen acılar ve yaşanan gerçek bir aşk romanı Leyla isimli bir genç kız var,ve Ratko isimli bir erkek var bu romanın baş kahramanı Bıraktım romanı masaya camdan dışarı bakıyorum benimde bir Leylam olmalımıydı
Yada hiç varmıydı benim bir Leylam hiç olmuşmuydu yada neden olmamıştı Neden benide bir seven olmamıştı yalan dünyada sevgiye hasrettim böylemi olmalıydı Böyle oluyorsa demekki benim sevgiye ve sevene hakkım yoktu bu benim imtihanımdı İnşallah Rabbim sevsin beni Rabbimden başkasının aşkına artık güvenim kalmadı Rabbim sen sev beni banada sabır ver yoruldum sevdasızlığa dayanacak gücüm kalmadı
GRAND MUSLIM GIRL’S
Müslüman bayan nasıl olmalı,buna örnek bir Müslüman bayan siz tanıyor musunuz ? Ben tanıyorum,ama,siz tanımıyorsunuz,herkes tanıyamaz ve onu anlayamaz . Mecnun’un Leyla’sıdır,Müslüman bayanların Kraliçesidir o,Arslanımdır Grand Muslım Gırl’s. Onu tanımak ne kadar büyük bir şeref ve bahtiyarlıktır,siz bunu anlayamaz sınız. Mecnun’un Leyla’sı,Dünyadan ayrı bir Dünyadır ,ayrı bir çekim alanıdır Marstır gezegendi r. Ona ulaşmak çok zordur,ancak,uydusu olunabili r,onun etrafında dolaşılabilir.
Dünya’ya bakış açısı çok farklıdır Mecnun’un Leyla’sının,onu tanımak,anlamak çok zordur. Örnek Müslüman bir bayan ,nasıl konuşuyorsa,nasıl davranıyorsa,Leyla öyledir. Allah dostudur,İslam ahlakı,terbiyesi,eğitim ve kültürünü almıştır,hep kalbinde taşır. Müslüman bir Kız,ancak onun kadar namusludu r ve şereflidir,iffetli ve merhametl idir. Leyla kimsenin kalbini kırmaz,iyi niyetlidi r,cana yakındır,hoş sözlüdür,tatlı dillidir. Ağzından kötü bir kelime duyamazsınız,o konuşurken melekler konuşuyor sanırsınız.
Masum bir Prensesti r ,onunla tanışanın,sevmekten başka yapabilec eği bir şey yoktur Leyla,Allah tarafından gönderilmiş bir imtihan ve sevgisi bir hediyedir Yokluğuna dayanmak çok zordur,onunla olmak çok büyük bir mutlulukt ur Ölünceye kadar ondan başkasını sevmeyeceğim,onu kaybetmek ne kadar acıdır
HAYAT VE İMTİHAN
Ben hep aklımda bir sevdayı çizdim ve çizdiğim resimdeki aşkımı sevdim bilmiyoru m o kimdi Benim sevdam bir imtihandı yüreğimde her zaman bir sevgi vardı ben çok severdim insanları Sevgisiz yaşayabilenlerden değilim ben ve ben sevmeliyi m ve sevgime karşılık verilmeli ydi Olmadı hiç bir zaman olmadı beni seven omadı ama bu benim hayatımdı ve imtihanımdı Bir sevda çizdim hikayeydi ona aşık oldum sonra beni terketti gitti anlatayım size bu kimdi
Sevdam ile aramızda,bazı düşünce farklılıkları vardı,yaratılışımız farklıydı dünyalarımız ayrıydı Ayrı iki insandık hiç mutlu olamadık ama dünyanın aşkları böyleydi zaten çünkü dünya yalandı Yalan dünyada gerçek yoktuki aşkı nasıl gerçek olsun dünyanın aşkıda dünya gibi yalandı Aşka hep ihtiyacım vardı ellerimle bir aşk çizdim ismini sevda koydum sevdam aşkımdı
Benim çizdiğim sevda öyle biriydiki ,düşüncelerini paylaşacaksa ,o insan sevdiği insan olmalıydı Sevdiği insan ile ömür boyu paylaşmalıydı,fani dünyanın,fani aşklarını istemiyor du Fani aşklar bana hep acı verdi ve sevdikler imi kaybettim diyordu,artık üzülmek istemiyor du Ümitsiz imkansız bir aşk acısı çekmek ,göz yaşları içinde kalmak istemiyor du bunda çok haklıydı Kim isterki bu yalan dünyada sıkıntı çekmeyi herkes ister sevmeyi ve mutlu olmayı
Sevda dediki " kalbimde,artık,fani aşklara yer yok,kalbimdeki tek aşk, Allah aşkı olmalı " dedi Haklıydı,bizim aşkımızın,belki de geleceği yoktu,ümitsiz ve imkansız bir aşktı Çok çeşitli nedenlerd en dolayı, bir araya gelebilme miz,bir mucize gerektiri yordu olamazdı Allah’tan ümit kesilmez,ama,belki de,ömür boyu bir araya gelemeyec ektik,ne acıydı Sevdam ,artık,bu ümitsiz ve imkansız aşklardan yorulmuştu,bitkin ve çaresiz kalmıştı
Çok sevmiştik birbirimi zi ,ama bu aşkın belki de sonu yoktu,ama,onu seviyordu m Bir gün,bana " artık gelmeyeceğim bitti bu kadardı ve seni artık sevmiyoru m "dedi Yağmurlu bir havaydı ben ıslanmak istiyordu m dışarıda çünkü ruhumda aşk rüzgarı vardı Sevdam bana dediki " git beni bırak ve yeniden bensiz ve aşksız yaşantına geri dön " dedi " Bu aramızdaki yaşananlar saçmalıktır yalandır hayaldir sen gerçek hayatına geri dön " dedi Beni sevdiği için pişman olduğunu söyledi bana söyleyecek söz kalmadı ve hayallerd e tükendi
Sevda veya sevdalarl a aramızdaki fark ben imkansızda olsa sevgiye hasrettim bumuydu farkı Ben kadere ve Rabbime isyan edemem benim aşkım hiç olmadı ama aşksızda yapamazdım Sevda gibi düşünmek,en doğrusuydu,ama ben bunu yapamıyordum,yüreğim aşksız kalamazdı Sevda haklıydı,islami eğitim-kültür-ahlak ve iman sahibiydi,doğrusunu o bilirdi,her zaman haklıydı Sevdaya her zaman saygı duydum,görüşlerine her zaman değer verdim,o bir Allah dostuydu Keşke bende,onun gibi ahlak ve iman sahibi olabilsem bu aşka saçmalık diyebilse ydim ne olurdu İslami realiteye sıkı sıkıya bağlıydı Sevda,onu bu yüzden sevmiştim,keşke sevdam gerçek olsaydı
Hayat bir imtihan,her şey imtihandır,bu yalan dünya gibi aşklarda yalan aşkta benim bir imtihanım Yalan dünyadan bir beklentim yok mutsuz sevgisiz ve aşksız bir şekilde hayatıma devam ediyorum Aşksız yaşayabilsem keşke, aşksız bir hayatın bence anlamı yok,bundan sonrada yüzüm gülmez benim Ancak sağlığım yerinde Allah’a çok şükürler olsun,anlamsızca yaşamaya devam ediyorum Hayatımdaki en mutlu zamanlarım,sevdam ile geçirdiğim zamanlardı bu zamanlar dediğim işte şiirlerim
Sevda her kimse,elbette bir gün evlenecek,ve evlendiğinde herkes gibi " mutlu olurum " diye düşünecek Evlenilin ce geneldeki gibi en uzun aşk ancak iki yıl sürecek,sonra hayatın acı gerçekleri başlayacak Bir evde iki yabancı,aşksız ve sevgisiz,sadece saygıya dayalı bir birliktel ikle yaşanacak başka ne olacak Ve sevdam mutsuz bir şekilde yaşamaya devam edecek,ve mutsuzluğunu kimseye anlatamay acak Sevda keşke bu duruma düştüğü zaman,dertlerini paylaşabileceği bir gerçek dostu olsa Eğer,şimdiki gibi,dertlerini paylaşamaz ve içine atarsa,nasıl dayanır bu hayata,bu nasıl olacak
Evlilik sonuçta,kadının tüm hak ve özgürlüklerini elinden alır,ülkemdeki evlilikle r böyle sonuçta Kimse kimseyi sevmiyork i artık herkes nefsinin ve zevkinin kölesi kalmadıki Leyla Mecnunun aşkı Hayat bir imtihandır dünya bir yalandır ve yalanların içinde gerçek olamazki dünyanın aşkı Keşke sevdam mutlu olabilse keşke bu dünyada gerçek aşk ve mutluluk diye bir şey olsaydı Ama sevdam mutlu olamaz biliyorum çünkü dünya mutluluk yeri değil imtihan yeridir sonu acıydı Leyla gibi bir aşkımız hiç olmadı beni sevende olmadı benim kaderimde buydu aşk şiirlerde kaldı
LOVE STORY
Leyla Excuse me,can you serme me ,Do you speak Muslım-love Yes,I’m from Paradise,hello,good afternoon My name is Mecnun,I’m Muslım,What’s your name My name is Leyla,My surname’s İslam,Mecnun I’m Mecnun,Don’t panıc,I’m muslım,nıce to meet yo,Leyla
Nıce to meet you,too,Where do you come from Leyla Leyla,where are you from ,I’m from Paradise Mecnun,I’m from Islam-land,I love you Prophet Hz.Muhamm ed (s.a.v ) Yes,Leyla,okey,I love you Hz.Muhamm ed ( s.a.v )
Leyla,I hope I’m not disturbin g yo No Mecnun,It’s very nıce to talk to you Thank you very much,Leyla Where I you I would go to love,Do you understan d Leyla
Yes Mecnun,I Understan d,can you tell me the way to Mecnun,How far is love Shall w ego this way,ıs ıt to far to walk Mecnun, No Leyla,it is too far,you can’t walk there Mecnun
Which bus go es to love Mecnun Leyla,ı can take you to the love,if you want Leyla,are you alone here,How long have you been like this Leyla Please lie down over there,I love Leyla I can’t breath easily,I love you Mecnun
MELEĞİM SEVDİĞİM ARSLANIM
Melekler,Allah’ın yarattığı suçsuz ve günahsız yaratıklardır Bende dünyada tanıdığım bir meleği anlatacağım,evet o bir melektir Çünkü suçsuz ve günahsız,tertemiz,pırıl pırıl,berrak ve durudur ismi Arslandır Kusursuz,hatasız ve mükemmel bir insandır,adı Mecnun’un Leyla’sıdır
Meleklere herkes aşık olamaz,o bir yeryüzü meleğidir,ben ona aşığım Onu sevmek bir şeref,ona ulaşmak çok zor,adı üzerinde o bir melektir Melekleri seversini z,ama,onlara ulaşamazsınız,ancak hayallerd edir Ben Mecnun’um Leyla’nın sesini duydum,ancak melekler böyle konuşur
Allah’ım o ne büyük mutlulukt ur,melekle konuşmak,sesini duymak Böyle bir şerefe nail olmak ve Allah’a binlerce kere şükretmek Böyle bir meleğe nasıl aşık olunmaz,çok zordur ona aşık olmamak Ancak bir gün sona erecek bu mutluluk,kavuşmak imkansız Leyla ile aramızda sıra dağlar,engin denizler ve okyanusla r var
Mecnun’nun Leyla’sı,o kimsenin kalbini kıramaz,onu da kimse kırmamalı Kimse onu üzmemeli,hep onun yüzü gülmeli,o mutlu olmalı O her şeye layık bir melektir,olsa olsa melek böyle bir şey olmalı İnşallah Allah yarattığı melekleri koruyacak tır,ama,insanlarda korumalı
ÖLÜMSÜZ AŞKIM VE İMTİHANIM LEYLA
Ben yüreğimde bir aşk olsun istedim aşkımın adını Leylam dedim yıllarca onu bekledim Olmadı hiç bir zaman Leyla isminde bir aşkımız ama ben rüyalarımda resimleri ni çizdim Ben hiç bir zaman Leylayı görmedimki hayalleri mde bir Leyla vardı o Leyla çok güzel biriydi Ben kendi resimleri mde çizdiğim Leylaya aşık oldum Leylam resimlerd e başörtülü bir melekti
Çizdiğim başörtülü meleğime şiirler yazdım hayalleri mde oda beni sevdi kimdi bu melek anlatayım Sen başörtülü bir melektin,merhametliydin,seni ben sevmeyece ktimde ne yapacaktım Leylam Senden gördüğüm anlayışı kimseden görmedimki,evimdede çevremdede sevgisiz ve mutsuzdum Ben seni ölesiye severken,sen beni sevmeden yapabilec ekmiydin,tabiki sende beni çok sevdin Sevginin yaşı ırkı dini olmaz ,insan sever,sevgisiz yaşayamaz ihtiyaçtır yapamaz insan sevmeden
Aşkın ölçüsü olmaz,şunu seveyim bunu sevmeyeyi m diyemezsi niz siz bilmeden istemeden seversini z Aşkı kalıba ve ölçü içine koyarak şekil vererek birine aşık olamazsınız,aşkıda parayla satın alamazsınız Evlilikle aşk farkı şeydir,aşık olursunuz evlenemez siniz,evlenirsiniz imkansızdır sevemezsi niz Evlenirsi niz,ama aşık olamazsınız,her aşk evlilikle bitmez,her evlilikte de aşk ve mutluluk olmaz Aşkta yanlış ve doğru olmaz ,akıl ve mantık yer almaz,aşkınız yanlışta olsa siz doğruyu göremezsiniz
İslami kriterler,evliliğin ölçü ve sınırlarını belirler,ama İslamda aşk için hiç bir ölçü yoktur bilemezsi niz İnsan ne zaman ,nasıl,kime aşık olacağını bilemez,niye aşık olduğunuda bilemez aşk bilinmeye n şeydir Aşk’ın net bir tanımı yoktur ve olunmayac ak kişiyede aşık olunur,aşk bazen böyle saçmada bir şeydir Kalp ve ruh ikilisi,ne dine bakarak aşık olur,ne ırka veya yaşa bakarak aşık olur hepsi geçersizdir Kimisi ben Müslüman’ım der,ben olsam kesinlikl e böyle birine aşık olmazdım der ama yine aşık olur Bazen işte dediğiniz halde bile yine aşık olursunuz ve neden olduğunuzu bilemezsi niz neye yarar deseniz
Belki size göre aşk bir yalan ve saçmalıktan ibarettir,ama siz ,bunu aşıkken zaten göremezsiniz Kimsenin aşkınada saçma ve yalan demeyiniz,aşkı yaşayan bilir ve bir gün sizde böyle aşık olabilirs iniz Aşkınızda başkalarına göre saçma ve yalan olabilir,ama,aşık olan sizsinizd ir dile getiremez siniz Aşık olursunuz,yaşanacaklar yaşanır,koparsınız,sonra ancak ne olduğunu anlarsanız anlayabil irsiniz İmkansız ve evlilikle bitmeyen aşklar hep böyle olmuştur ve olmaya devam edecektir bunuda bilesiniz
Din ile,akıl veya mantık ile siz aşkın önüne set çekemezsiniz,bunlar kaderdir ama siz seçersiniz Seçtiğinizinde kaderiniz olduğunu bilemezsi niz bilseniz zaten en güzelini siz seçerdiniz Ama bu dünya mutluluk yeri değil imtihan yeridir siz bazen çirkinide güzel diye seçersiniz Ve seçtiğinizin ne olduğunu çirkinmidir güzelmidir seçerken siz bunu bazen bilemezsi niz Siz seçersiniz seçtiğinizi Rabbim nasip eder son sözü Rabbimind ir imtihandır sonunu göremezsiniz
Allah,aşk ile de insanı imtihan eder,çoğu insan da aşk ile imtihan olmuştur bu kaderdir Önemli olan,Allah’tan af dilemek,tevekkül etmek,sabırlı olmak ve dua etmektir Rabbim,herkesin kalbini,ruhunu,neden ve nasıl aşık olduğunu bilir,ve kulunu affeder Aşk sizin planladığınız gibi olmaz,ne olacağınıda bilemezsi niz,aşk sizin tayin ettiğiniz bir şey değildir Belirli bir plana,proğrama göre siz aşk oluşturamazsınız,o sizin dışınızda oluşur ve gelişir Bu dünyada aşk ile mutlu olmak istersini z ve olanlar cenneti yaşar ama bu dünya cennet değildir Aşk ile cenneti bu dünyada yaşayıp mutlu olunamama sının sebebide işte bu dünyanın imtihanıdır
MUSLIM WOMAN’S
Peygamber imiz Hz.Muhamm ed ( s.a.v ) Efendimiz i doğuran Hz.Amine( r.a ) dir. Hz.Amine (r.a ) Annemizde,hem hepimizin Annesi,hem de bir Kadın’dır. Dünyadaki cennetin melekleri bebekler,dünyanın melekleri Kadınlardan başka kimdir. Bebekler birer günahsız melek ise, onları karnında taşıyan,doğuran ve emziren Anneler. Annelerim iz birer melek değilmidir,onlar dünyanın gülleri Mübarek Kadınlar değilmidir.
Gözlerinin içi güler onların, dünya güler onlar gülerse,fakat,gülmüyor Kadınlarımız. Müslüman olduğumuzu iddia ediyoruz,biz İslam toplumund a yaşıyoruz sanıyoruz. Kadınlar hiç ağlamış mı Asr-ı Saadet devri İslam toplumund a,biz nerede yaşıyoruz. Müslümanların olduğu İslam toplumund a kadınlar ağlamaz,ağlatılamaz. Bu ülkede Kadınlar ağlıyorsa,Müslüman yok demektir,Camileri niye yaptınız.
Bu nasıl bir İslam toplumudu r ki,hep ağlayan ve gözyaşı dökenlerle doludur. Kadınlarımız,Annelerimiz,Halalarımız,Teyzelerimiz,Ablalarımız ve Kız kardeşlerimiz. Ağlıyorlar,ağlıyorlar ve yine ağlıyorlar,Müslüman kalmamış,derdine derman olacak. İslam’ın olduğu yer değil,Kadınlar ağlıyor,İn aşağı müezzin,boşuna okuma bu ezanı. Bizler onlara sahip çıkamadık,sen onlara sahip çık Allah’ım,ağlatma onları.
İster yaşı benden küçük olsun,ister büyük olsun,sonuçta aynı toplumun ferdi değil miyiz. Onların hepsi benim Annemdir,Ablamdır,Kız kardeşimdir,biz aynı Ümmetin evladıyız. Hangi Kadın istemez,birini sevmek,sevdiği bir insanla evlenmek, mutlu bir yuva kurmak. Huzur ve saadet içinde yaşamak,bazı Kadınlarımız çok isteyerek mi yanlış yollara düştüler. Müslümanların olduğu yerde,İslam’ın yaşandığı yerde yanlış yollara düşen olurmu.
Bu İslam’dan kopmuş toplum yapısıdır ,onları bu hale düşüren,biz aynı toplumun fertleriy iz. Biz aynı toplumun fertleriy sek,hepimiz, az yada çok,bu durumdan sorumlu değilmiyiz. Kadınlarda bu toplumda yaşıyor ,bizlerde,biz onlar kadar,sorumlu ve suçlu değilmiyiz. Biz ne çaba gösterdikki toplumu düzeltmek için,biz kendimizi düzeltmekten aciz haldeyiz. Kadınlarda değil suç,önce kendini,sonra bozuk toplum yapısını düzeltmeye uğraşmayanlarda.
Kadınları boşuna suçlamayın,suçlu değiller,onlar herkese şefkat ve merhamet gösterdiler. Bu toplum hep onları ezdi,kullandı ve sonra attı,hep iyi niyetleri nin kurbanı oldular. Kadınlarımızmı suçludur hep,onlar sürekli bizlere merhamet ve şefkat gösterdiler Bizler onlara aynı şefkat ve merhameti göstermeyecekmiyiz,düştükleri uçurumu göremediler. Bizler gördük,düşmeden kurtarmay a çalışmayacakmıyız,düşerse kaldırmayacakmıyız.
Peygamber imiz Hz.Muhamm ed ( s.a.v ) bu fani dünyada üç şeyi sevdiğini söylüyor. Güzel koku,Namaz ve Mümin-Saliha Kadın.Peygamberimizin sevdiği üç şeyden biri Kadın. Ben artık, bu fani dünyada, Kadınların ezildikle rini,sömürüldüklerini görmek istemiyor um. Bu fani dünyayı ,oldu bitti,zerre kadar sevmeyişimin, asıl nedenleri nden birisi de işte budur. Kadınların ezilmişliği,itilmişliği,dışlanmışlığı,horlanmışlığı ve sömürülmüşlüğüdür.
SON DUA
Benim kalbimde hep sevgi vardı ben insanları çok severim asla kimseyi kırmak istemem Kırılan kalpler yok olan ümitler ve yıkılan gönüler için ben bir şiir yazmak istedim Mısralardan döküdü heceler ben gerçekte olmayan hayalimde ki ürettiğim aşkın resmini çizdim Ve o çizdiğim resme bakarak aşık olduğum insanın ismini Leyla koydum ve ona seslendim
Leylacığım,Allah senden, her şey için binlerce razı olsun,Allah seni korusun Bu dünyada Allah her zaman senin yanında olsun,çile çektirmesin inşallah Rabbim her zaman senin yüzünü güldürsün,ağlatmasın,dualarını kabul etsin Seninle birlikte bir imtihanda n geçtik bu dünyada,Allah ikimizi de affetsin
Bir gün sen kabre girersen,kabrin inşallah cennet bahçelerinden bir bahçe olsun Münker-Nekir melekleri ne azap görmeden hesap vermeyi,Allah nasip etsin Ben senin için her namazda dua ediyorum,dua ederkende yaşarıyor gözlerim Allah senin için ettiğim dualarıda izzet-i dergahında inşallah kabul etsin
Ahirette,o hesap gününde,Rabbim sorduğunda bana,inşallah istiyorum cevap verebilme yi Leyla günahsızdır ve masumdur bana göre ve nasip etsin Rabbim Leyla suçsuzdur demeyi O yanlış bir şey yapmadı,sadece beni sevdi,başka bir suçu yoktu Rabbim affet sen bizi Ben böyle dualar etmek isterdim keşke gerçekte olsaydı Leyla isminde beni seven birisi Leyla isimli bir aşkım olsaydıda ben ona seslenebi lseydim çok isterdim Leylacığım demeyi
Leylacığım,sen dünyada tanıdığım en iyi kalpli,en merhametl i insandın Bana her zaman anlayış gösterdin,seni sevmeyipt e ben ne yapabilir dim Böyle olduğu için sen suçlu değilsin,çünkü sen,zaten böyle sevilecek biriydin Ben suçluyum,Allah seni affetsin ve cennetine koysun inşallah sen iyi birisin
Leylacığım,keşke sen var olsaydın senin nur dolu yüzünü,dünyada görebilseydim Bir kez omzunda doyasıya ağlayabilseydim,suçum olsada affet beni Leylam diyebilse ydim Leylam,ayda birde olsa,sadece iyi olduğunu öğrenebilseydim sen gerçekten var olabilsey din Bir gün ölürsen, kabrindek i çiçekleri okşayabilseydim,Leylam ben geldim diyebilse ydim
Leylacığım,gerçekten sen olsaydın ve ben beynime ve kalbime söz geçiremeseydim Geceleri aklımda ve rüyalarımda olsaydında seni ölünceye kadar unutamasa ydım Birde aklımda doğum tarihin olsaydı ben o günü hiç unutamasa ydım hep hatırlasaydım Ben her doğum günümde,bunu hatırlayacağım ve yüreğim yanacak biliyorum Çünkü sen hiç olmadın hayallerd e rüyalarda ve şiirlerde kaldın bekledim gelmedin Leylam
Leylacığım,sen her kimsen neredeyse n her zaman Allah senin dilekleri ni inşallah kabul etsin Sen varsındır ben göremesemde her zaman senden ve senin gibilerde n binlerce kere razı olsun Allah senin gibilerin sayısını arttırsın,eksik etmesin benim resimleri mdeki hayalim Leylam Allah sana ruh sağlığı versin,acı görmeden cennetine koysun sen yoksun ama düşünüyorsam varsın Her şey için Allah razı olsun senden,Allah senin günahlarını affetsin resimleri mdeki sevdam Leylam Çok zor biliyorum,bir şey demeye yüzümde yok,sende beni affet varsanda yoksanda affet Leylam
Beni affet ey dünya ben çok bekledim bana beni sevecek ve affedecek bir Leylayı sen vermedin Sana isyanım yok ey dünya sende Rabbimden sin asıl sen beni affet yalan dünya sende bizdensin Yalan dünya tek dileğim dua edebileceğim bir aşkım olmasıydı senden ben çok şeyde istemedim Ama vermedin yıllarca bekledim beni seven bir yürek istedim sen bunu vermedin neyse sağlık olsun Vardır bununda bir sebep-i kebiri ve takdir-i ilahisi ve hayr-ı mücennebi ile kebir-i imtihanı Rabbimin
HAYALİMDEKİ AŞKIMA SON MEKTUP
Bu mektup,dünyada en çok sevdiğim ve bu sevgiyle mezara gideceğim resimlerd eki aşkıma yazıldı Olmasını istediğim ama aslında hiç olmayan gerçekte var olmayan hayalleri mdeki sevdaya yazıldı Rüyalarımda gördüğüm her zaman beklediğim ve kim olduğunu asla bilemediğim aşkıma yazıldı Bu mektup son mektuptur artık tükendi satırlar ne gelen var nede giden bu mektup sonsuzluğa yazıldı Beni seven bir yüreği beklemiştim ismini Leylam koymuştum bu mektup var olmayan Leylama yazıldı
O Mecnunun Leylasıydı hayalleri mdi çizdiğim resimdi önce hayal edip çizmiştim sonra ona aşık olmuştum İşte bu mektub aslında Rabbime dilekçemdir ve ben sevgisiz ve aşksız yaşadım bir Leylam olsun istedim Mecnun’un Leyla’sı müslüman bayanların kraliçesiydi olmayan hayalimde ki kraliçeme ağlayarak yazdım Yazdım sağıma soluma baktım kimse yoktu bu aşkıma karanlıktan ve Rabbimden başka şahidim yoktu Şahidi olmayan bir sevdaya yazdım bu mektubu yazdıkça ağladım keşke gerçek olsaydı var olsaydı Leylam Ve çizdiğim kara kalem resime bir yağmur damlası değdi çizdiğim resimdeki Leylam ıslandı yok oldu gitti
Ben Leylamı çok sevmiştim hani insan aşık olduğunu ve sevdiğini hep kırarya bende Leylamı çok kırdım Leylamda bana çok kırıldı beni terk etti gitti ondan ayrıldık ondan özür diledim kabul etmedi bende kırıldım Satırlardaki şiirlerdeki ve hayalleri mdeki Leylamın geri dönmesini çok bekledim ama hayaldi geri dönemezdi Bende biliyordu m olmayan sevdanın geri dönemeyeceğini olsun dönmesede olmasada ben var gibi yazdım
Leylacığım,sol yanım acıyor demiştin,yemin ederimki benimde çok acıyor seni göremeden kaybettim Seni sevdiğim için pişman değilim ve ölünceye kadar da seni seveceğim sen hayalleri mdeki kraliçemsin Sen neredesin kimsin varmısın yokmusun gelecekmi sin bana çokmu kırıldın artık gelmeyece kmisin aşkım Benim tek pişman olduğum şey seni bu kadar severken,üzülmene neden olmamdır böyle olsun istemedim Seni sevmeden yapamazdım,mecburdu yüreğim sevmeye,üzülmenide istemedim affet hayalimde ki sevdam
Biz bir imtihanda n geçtik,dünya imtihandır,bende böyle bir aşk ile imtihan oldum buydu benim kaderim Seni sevdiğim için mutluyum,üzüldüğüm şey ise,üzgün olarak ayrılmandı,ayrılsanda sen varsın yüreğimdesin Yüreğimde sevgini ölünceye kadar taşıyacağım,inşallah ilerde sen mutlu olursun ben mutlu olamadım Leylam Kimsin neredesin varmısın yokmusun bilmiyoru m ama inanıyorumki sen varsın ve beni mutlaka duyuyorsu n Senin ileride çok mutlu olmanı isterim,mutsuzluğuna ve üzülmene yüreğim dayanmaz,ben çok üzüldüm Leylam Seni üzdüğüm için pişmanım,çok ağladım aklıma geldikçe ağlıyorum,resimlerdeki hayallard eki olmayan sevdam
Ölünceye kadar yüreğimdeki acı silinmez ,acıyla yaşayacağım,seni bekleyeceğim biliyorum hiç gelmeyece ksin Ben böyle olsun istemedim,seni çok severken üzülmeni istememiştim insan sevdiğinin hiç üzülmesini istermi Beni hiç seven olmadıki sevenin sevgisini yaşayamadığım için gerçeği göremedim değerinide bilemedim Sen benim masum prensesim din,bir suçun ve günahın yoktu,suçlu bendim senin hayalini ve resimleri ni kaybettim Bana hakkını helal et,beni affet,sana çok acılar yaşattım ,ama seni çok sevdim seni ölsemde unutmayac ağım Ölünceye kadar seveceğim,özleyeceğim,ben sensiz ne yapacağım ,yeni bir resim yapsam sen olurmusun Leylam
Ayda birde olsa,iyi olduğunu,hayatta olduğunu bilsem çizdğim resimdeki aşkımın sen olduğunu bilsem bana yeterdi Dünyanın en mutlu insanı olurdum,yaşadığım aşk yalandan uzak gerçek aşktı ama sen yalan dünya gibi yalandın İmkansızda olsa,yanlışda olsa,seni hep seveceğim,başkasını sevemem ama sen hiç olmadın sen yoktun Leylam Benim yüreğimde, başka bir sevgiye, ölünceye kadar yer yok ,tek sevdiğimsin ,sevdam benim elimle çizdiğim resim
Ahirette,Rabbimin huzuruna seni çok sevmiş,bir o kadar da üzmüş olarak çıkacağım ama inan bende çok üzüldüm Elimde olsaydı,seni bırakmamak için, her şeyi yapardım gerçekten,ama bir yağmur damlasıyla sen yok oldun Ahirette,yanımda senin olmanı istiyorum ,seni çok sevdim ve hep seveceğim,keşke yağmurlar yağmasaydı İmkanım olsaydıda,sarılıp saatlerce ağlasaydım,ihtiyacım vardı ama bir damla yağmur resmini yok etti Leylam
Sensizlik ve senden hiçbir haber alamamak ölümden beter,sensiz yaşamak çok zor inan Leylacığım Günaha girmek istemiyor sun,acı çekmek istemiyor sun,sen mükemmel bir insansın ama sevdadan yoruldun Sol yanın acıyor biliyorum çok gözyaşı döktün ,çok üzüldün,işte asıl bunları bildiğim için,ben de çok ağlıyorum Ama en çok ağladığım sen aslında yoktun sen olmadığın için ben senin yokluğuna ağlıyorum Leylam Gözümün yaşı dinmez ,ölünceye kadaar seni unutmayac ağım,unutamam çünkü seni beyaz kağıda ben çizdim
Beyaz kağıda su damlası değdi ıslandın yok oldun,keşke senin sesini duyabilse ydim,yüreğim yanıyor Leylam, Biliyorum,ne desem,ne yapsam boş,seni kaybettim,ben kalbimi kaybettim sevgimi ve aşkımı kaybettim Bu son mektuptur,kalemle değil,göz yaşlarıyla yazılmıştır su damlasının yok ettiği kağıttaki resime ağlyorum Mektup sanadır yalan dünya herkese aşk verdin bana Leylayı vermedin ,çizdiğim resme aşık olmamı kıskandın Bir yağmur damlasıyla Leylamı elimden aldın hayalleri mi yıktın olsa ne vardı kime zararı vardı benim Leylamın Çokmu kıskandın sevgimizi zormuydu bir aşkımızın olması sevgisiz insan yaşarmı olmayacak mı benim sevdam Benim aşklarım hayalleri m hiç gerçek olmayacak mı şiirlerdemi saklı kalacak çizdiğim resimlerd emi Leylam
MAİDEN ’ S TOWER TOUR DE LEANDROS
Üsküdar’ın sembolüdür,Kız kulesi,ölümsüz,imkansız ve hüzünlü aşkların kalesidir . Bizans’tan günümüze ulaşan en eski tarihi eserdir,MÖ 2457 yılından beri ayaktadır. Karadeniz ile Marmara denizinin kucaklaştığı yerde,minicik bir ada üzerindedir. Avrupalı tarihçiler Leander Kulesi derler,asıl Tour de Leandros’tur,Maiden’s Tower. Fatih Sultan Mehmet döneminde kule temelleri ve alt kısımlar yeniden inşa edilmiştir.
Sultan 2.Mahmud döneminde ise,yeniden onarım görerek,günümüze kadar gelmiştir. Yunan Tarih-Edebiyat ve Felsefeci si Ovidius,Tour de Leandros’u şöyle anlatır. Bizanslı Rahibe Hero,Bizans’tan uzak bir mekan olarak seçtiği bu kulede yaşar. Tanrı ile baş başa,insanlardan uzak bir şekilde, günlerini hep ibadetle geçirir. Afrodit’in Rahibeler inden olan Hero,kendini tanrıya ibadete adamış bir Rahibedir .
Rahibe olduğundan dolayı da,aşık olması ve evlenmesi kesinlikl e yasaklanmıştır. Yıllar sonra bir gün,Afrodit’in tapınağındaki törene katılmak için Kuleden ayrılır. Afrodit’in Tapınağında yapılan ayin sırasında,Hero,yakışıklı genç Leandros’u görür. Hero ve Leandros birbirler ini görür görmez aşık olur ve tanışırlar,anlaşırlar. Hero,her gece Kulenin en üst katındaki odanın penceresi nden görülen feneri yakar.
Leandros,sahilden denize atlayarak,fenerin ışığına göre yüzerek kuleye gelir. Aşklarını kutsarlar,fakat,bir gün yine Leandros,Hero’nun sevda ateşi fenerini görür. Denize atladığı sırada, kuvvetli bir fırtına çıkar ve Hero’nun feneri söner. Leandros,feneri göremeyince,İstanbul Boğazının azgın sularında yönünü bulamaz. Akıntıya kapılarak ve boğularak can verir,bunu gören Hero’da Kuleden denize atlar.
Hero,Leandros’a doğru yüzmeye çalışırsa da başaramaz,Boğazın sularında can verir. Osmanlı savaşçısı Battal Gazi,İstanbul’u Bizans’tan almak için Emevi’lere katılır. Arap-Emevi Ordusuyla,İstanbul’u almak için Kız Kulesi kıyılarına mevzileni rler. İstanbul’un Asya-Üsküdar kıyıları,Osmanlı kontrolüne geçince Bizans şaşırır. Osmanlı savaşçısı Battal Gazi,İstanbul Tekfur’u Theodor’un Kızını görür.
Battal Gazi ,Prenses Cornelia’ya ,görür görmez aşık olur,Tekfur Theodor şaşırır. Theodor,Bizans hazineler ini ve Kızı Prenses Cornelia’yı,Kız Kulesine saklar. Battal Gazi,Kuleye gelir ve Cornelia ile hazineler i alarak,Üsküdar’a çıkar. Üsküdar’dan Beyaz At ile Cornelia’yı ve hazineler i alarak,dört nala Afyon’a gider. “At’ı alan Üsküdar’ı geçti ” deyimi de buradan çıkar,Fakat,Afyon Kalesi sarılır.
Battal Gazi ve Prenses Cornelia,aşklarını yaşayamadan,Afyon Kalesinde can verir. Kız Kulesi,işte böyle,ölümsüz ve imkansız,ulaşılması zor aşkların sembolüdür. Benim aşkımda böyle ölümsüz ve imkansız,yaşanması ve ulaşılması zor bir aşktır. Öylesine hasret ve özlem duyuyorum ki,o yanımda olsa da dinmeyece k hasretim.
YAZ YAĞMURU LEYLA BENİM ARSLANIM Arslan gibi benim sevdam Leylam benim güzel ceylan Yalan değil bu sevgimiz dünya yalan Aşkımız ölümsüz bizim bize kalan Benim sevdam yalan değil Yalansa bu dünya yalan . Mucizedir birleşmemiz Ahirete kalan . Yusuf gibi Züleyhayı bu kadarmı sever insan Özler ağlar bulamıyor Mecnun Leylasını Yalan dünya yalan, ölüm gerçektir . Sevdam gerçek dünyam , gerisi boş imtihan
Yaz yağmuru benim sevdam Yüreğimde ismi Leylam Silemem ölüm gelsede gönlümden Dünyanın sonu gelsede vazgeçmem
YERYÜZÜ MELEĞİM MY BABY LEYLA
Yalan dünyada bir Prenses tanıdım,kalbi Arslan,üzerindeki Ceylan postu Gerçek bir Allah dostu,ismi sadece iki hece,değeri biçilemeyen Leyla Söylenemeyen kelime,çözülemeyen bilmece,kıymeti hiç bilinemey en Merhametl i,iyi niyetli,şerefli, namuslu ve iffetli,tertemiz bir insan Leyla
Arslanlar yatar gönlünde,fırtınalar eser beyninde,engin ufuklar yaşlı gözlerinde Sağlam bir ahlak ve halis bir iman vardır,Allah aşkıyla çarpan yüreğinde Rengarenk açan sümbül,bataklıkta yeşeren bir gül,güle yaprak başörtüsüdür Başörtüsü, hem namusu, hem süsüdür,elmastır,yakuttur,zümrüttür Leyla
Görmeden vurulur insan gözlerinin rengine ve yüzünün güzel şekline Hayallerd e görülür ancak,sanaldır,görmek ne mümkün,kimin haddine Girmeyi hak etmek öyle zordur ki,pırlantalarla süslenmiş,altın gibi kalbine Gözüm yok,lüzum yok, fani dünyayı aydınlatan ışıl ışıl uzak fenerlere İslam güneşidir,doğmalıdır,mekkeye,Medineye ve sevgili ülkeme Beyaz kanatlı,yeryüzü meleğidir,masum ve nur yüzlü Leyla
Özlem bitsin artık,biz hasret kaldık,Leyla gibi gülen gözlere Ne büyük saadet ulaşmak Kur’an okuyan şefkat nidası seslere Kurban olayım ben Leyla gibi İmam-Hatipli pırıl pırıl yüzlere Allah’ın verdiği en güzel emanettir Leyla,ülkeme ve bizlere
Tuşlara dokunan nazik parmaklarını yaratan Allah’a Canım kurban olsun seni dünyaya getiren ve büyüten o kınalı ellere Ben yüreği yaralı bir Arslan’ım Leyla,sakın beni unutmayasın Ben ölünceye kadar seni seveceğim,hiç benzemem ,o başka ellere Seni çok seviyorum,değerli dostum,canım kardeşim,yeryüzü meleğim Leyla
Sen ayımsın,güneşimsin,gökteki yıldızımsın,biricik sevdiğimsin,sen benim her şeyimsin Başka kimseyi sevemez artık yüreğim,sevmeden,senide göremeden, kara toprağa gireceğim Yüreğim dayanmıyor,ağlama ne olursun,inci gibi göz yaşların artık dinsin Sana dualarımı gönderiyorum,inşallah yüce rabbim,ağlatmasın,hep yüzünü güldürsün
YÜCE ALLAH’IM SEN NEYLERSEN GÜZEL EYLERSİN
Yüce Allah’ım, bilirim sen bizi yarattın,aşkı ve sevdayıda sen koydun kalbimize, ben aşksız yaşayamadım Ben hayalleri mdeki aşkımı sevdim nerededir kimdir görmeden ve halimiz ne olacak bilmeden aşık oldum Allah’ım bilmiyoru m ben yanlış bir sevdadamıyım eğer yanlışdaysam dönemiyorum,sen beni döndür Allah’ım Allah’ım çok ağlıyorum,sen benim göz yaşlarıma şahitsin,bilirim bu aşkta sevdada benim bir imtihanım Allah’ım senden gelen her şeye boyun eğerdim,kaderimdir derdim aşksızda yaşamayı denerdim yapamadım affet Allahım
Allah’ım ben günah işlemek istemiyor um kalp kırmak gönül yıkmak istemiyor um,sen elimden tut Allah’ım Ben kadere isyan etmedim bu dünyayıda istemedim ben sadece beni seven bir yürek istedim Allah’ım sen beni yarattın,sen beni en iyi tanıyansın,ben seversem nasıl severim sen bilirsin Allahım Allah’ım sana isyan edemem,dertlerin dermanı sende,Rabbim ne olur bana bir çare nasip eyle Rabbim sen bilirsin Çaresizim Allah’ım,mutsuzum Allah’ım,yüzüm gülmüyor, buda imthandır bana sabır ver yüce Allah’ım Allah’ım bilirimki,bu dünyanın aşklarıda yalan ve sen sabredenl erle birliktes in,bana da sabır ver yüce Allah’ım
Allah’ım,suçlu olan benim,kimsenin suçu yok ben sevgisiz yapamadım ve ben sevgi aradım Allah’ım,sevgisizliğime çare varsa ver Rabbim ve hayalimde ki sevgime ve gerçeğe beni ulaştır Allahım Benim aradığım özlediğim birisi varmı kimdir nerededir ne zamandır,mümkünse bizi kavuştur Allah’ım Mümkün değilse,biz ne yapalım,sen bizim Rabbimizs in,içimizdeki bekleyişi bitir bize bir çare bul sabır ver Allahım Allah’ım aşk ile imtihan olduk,kalbimdeki acıyı sen dindir ve senden başkasının aşkını verme Allahım Affet Allahım sen bilirsin ve sen neylersin neylersen güzel eylersin bizim sonumuzud a hayırlı eyle Allahım
RABBİM KALABALIK LAR İÇİNDE YALNIZIM BU YALAN DÜNYADA
ROBİN HOOD
FORUMİSTANBUL 2011 ŞİİR SAYFASI
Yüce Rabbim ben çok şey istememiştim bu yalan dünyadan Sen bilirsin Rabbim amelleri ve kalpten geçen hakiki niyetleri Belki biraz anlayış istedim biraz sevgi ve biraz merhamet ve birazda ilgi Ne para nede mal ve mülk tek istediğim beni anlayan ve seven bir kalpti Kader-i kebirdir sana isyan edemem Rabbim sen biliyorsu n herşeyi Nasıl ben hep yalnız kaldım sen biliyorsu n Rabbim geçen gündüz ve geceleri
Rabbim ben hep kalabalıklar içinde yalnız kaldım sen biliyorsu n halimi Ne zormuş meğer şu yalan dünyada anlaşılamamak Yüce Allahım Ne zor şeymiş anlatamam ak ve gönülden aktaramam ak gerçek ifadeleri Rabbim ben hiç bir şeyi yalan söylemedim sevgi adına bu yalan dünyada Ben hep terkedild im yada şartlar beni uzaklaştırdı sevdikler imden belki Sevgileri m yarım aşklarım yarım kaldı hasret çektiğim hayaller hep tükendi Rabbim ben hiç bir şeyi yalan söylemedim benim kalbimdek i sevgi gerçekti Fakat hayallari m yıkıldığı an gerçeklerde yalan oldu elimden uçtu gitti Rabbim ben kime arzedeyim halimi ben kime anlatayım senden başka derdimi Yaşadığım şehirde çalıştığım işte oturduğum evde aliemin içinde ben yalnızım Kalabalıklar içinde ve bu yalan dünyada kim bilir senden başka lisan-ı halimi Kalbimdek i sevgilerl e ve aşklarla yalnızım ve bekliyoru m ama bilmiyoru m neyi ve kimi
Beklediğim gelmedi Rabbim gelenlerd e çoktan bekledikl erim değilmiş meğer çekti gitti Dostlukla rı sevgileri aşkları yalanmış bu yalan dünyanın tıpkı kendisi gibi Bekliyoru m hala hayalimde ki beyazlar içinde bana gülümseyen gözleriyle meleğimi Bekleyiş yıllardır var yüreğimde benim beklediğim kimdi Allahım nereye gitti Allahım ben yoruldum artık bekliyoru m ama beklediğim gelmedi ağlıyorum geceleri Rabbim bana sabır ver direnme gücü ver ve eksiltme Rabbim içimdeki aşkı ve sevgiyi
Rabbim senden son isteğim son nefesimde dilim söylesin kelime-i tevhidi Şu yalan dünyada hep yalnızdım kalabalıklar içinde yalnızdım belki bilen bilir beni Arkamda olsun isterim bir iki damla gözyaşı döken ve beni çok seven bir kalbi Bir Fatiha okuyan veya makberde bir nefes gibi arkamdan okusun birisi Yasin-i şerifi Başka ne isterimki Allahım işte budur yalan dünyanın en büyük serveti Rabbim bana hep nasip et şu yalan dünyada yalnızlığı ve ahirette hikmet-i ilahiyi
ROBİN HOOD
FORUMİSTANBUL 2011 ŞİİR SAYFASI
ROBIN HOOD
SANAL ALEM - SANAL ALEMDEKİ BAZI İNSANLAR EŞEK DENİLEN HAYVANDAN AŞAĞIDIR
Yaratılanı yaratanda n ötürü severiz sevmeliyi z budur bize yakışan İnsan Eşref-i Mahluk olarak yaratıldı Allah c.c tarafından Öyle güzel bir varlıktırki Rabbim güzel yaratmıştır ismi insan Kimi insan vardırki yüzünde nur vardır bakılmaya kıyılamayan Üstün kılındı Rabbimiz tarafından insan bütün yaratıklardan
Melekler günahsız yaratıldı yoktur arındırılmıştır günahlardan İnsanda vardır günah ve budur onun için bir feyizli imtihan Günah ve sevap kavramı vardırki akar nefs ve ruhundan Günaha girmeye meyli olduğunda nefsine uymayan insan Meleklerd en bile üstündür yeri geldiğinde tüm varlıklardan
Ama gelin görünki bazı insanlar vardır daha aşağıdır hayvanlar dan İnsana has vasıflarını kaybetmiştir artık denemez ona insan Bazı insanlar vardır daha aşağıdır eşek denilen hayvandan Eşek kendine verilen değeri bilir eşektir kendine verilen mimetin farkına varan İnsandır bazen verilen nimete şükretmeyip hak ve hakikatte n uzaklaşan
Bir insan vardır bir eşeği vardır bir balya samanın hatırına yük taşıyan Bir araziden geçerler eşekte vardır ağır yük odur taşımakta zorlanan Eşek anlar önündeki çamurlu yolda batacağını hisseder masum hayvan Eşek anlar hem kendisi batacak hem üstündeki yük çıkılamaz çamurdan Girmez çamura durur isterki sahibi anlasın içinden derki " anlasana insan "
Anlamaz sahibi çamurda batılacağını gitmiyor diyerek azarlar " yürüsene hayvan " Vurur elindeki kırbacı hayvana gözüne gelir kırbaç gözünden akar yaşlı kan Kör olur hayvanın gözü o acıyla girer çamura yıkılır yük hayvan ve insan Eşek unutmaz bunu ve bir daha geçmez bu çamurlu araziden kafasını kırsan Aynı hatayı yapmaz bir daha geçmez bu çamurdan kafasını koparsan
Bazı insanlar vardır sanal alemdeki çamura batmıştır ismi sanal denilen yalan Ancak aynı hataları yineler eşekten aşağı hale gelir eşref-i mahluk olan insan Sanal alemde bazı insanlar vardır özellikle bazı erkekler suret-i insan Sanal alem denilen çamura batmıştır çıkamaz ve ders almaz hatalarından Bir eşek kadar aklı yoktur nefsinin kölesidir çamurlu araziden uzaklaşamayan insan Bayanlara aşık olduklarını söylerler içlerindeki şehvettir onları böyle yazdıran Şehvetin adına aşk der işte bu aşkın manasını bilmeyen ismi insan kendisi hayvan Şehvetin adı aşk olursa eşekler en büyük aşkı yaşayandır birer hayvan Sanal alemde geçen günler ve geceler hepsi boş sevgilerd e aşklarda yalan Yalanı görür ama nefsine engel olamaz eşekten daha aşağı hale gelir insan
MAXIMILIA N - SEVDA PINARI - SEVDA ŞİİRİ
Günaydın birtanem hayırlı sabahlar nerelerde sin seni çok bekledim Senin uykudan şişmiş gözlerinde çok güzel ben seni her halinle çok severim Belki seni sevmeye hiç hakkım yoktu belkide ben değersizin biriydim Gönül bu tutuldum sana sensiz olmak çok zor seni çok özledim
Seninle bir arada olsaydım ilk gördüğümde sana doyasıya sarılırdım Sen bakma benim ağladığıma sen ağlama derdim ama ben hıçkırarak ağlardım Sensiz olmak çok zor aşkım dayanamıyorum sende kalıyor hep aklım Ben sana çok fena bağlanmışım sen gidersen bilmiyoru m ben ne yaparım
Sen olmadan seni özleyerek sensizliğe bilmiyoru m ben nasıl alışırım Bir not bırak ne olursun merak ediyorum nasılsın iyimisin bir haber alayım Papatyam o kibar ellerinle bana bir not yaz senin ellerine kurban olayım Bin kere hasretle ellerinde n o minik parmaklarından şefkatle öperim
SEVGİLİM SEN BENİM CAN DAMARIMSI N
Duymadığın bir kokuyu özledinmi hiç ben her an her saniye özlüyorum Sen benim sol yanımsın dediğin insanı görmek dokunmak hissetmek istedinmi hiç Özlerken sevmeyi severken beklemeyi beklerken acı çekmeyi yaşadınmı hiç Tek sebebim dayanma sebebim sensin bir gün seni görebilmek isterdim Kokunu içime çekebimek benimsin aşkımsın sevdamsın diyebilme k isterdim
Kavga edelim bağıralım çağıralım ama bitti demeyelim ne olur Benden uzak olmanı ayrılıkmı sanıyorsun bu aşk ölümsüzdür ayrılık yoktur Sen orada sigaradan bir nefes çekiyorsun külü benim içime düşüyor haberin varmı Sevgilim sen benim can damarımsın bu dünyada olmasanda cennette benimsin Sen bu yalan dünyadada ahiretted e tek aşkımsın bu aşk ne olur bitmesin
YAVUZ YILMAZ ŞAHİNOĞLU
SEN HER ZAMAN MUTLU OLURSUN İNŞALLAH
FORUM İSTANBUL BAHAR 2011
SEN HER ZAMAN MUTLU OLURSUN İNŞALLAH
Arslanım bana çok sitem etmişsin ne desen haklısın Haksız olan hep bendim evet biliyorum bunun farkındayım
Kalpleri ve beyinleri eviren çeviren Rabbimdir ben değilim
Benim gücüm yetmiyork i beynimdek ileri sileyim Gücüm yetseydi beni sevmeyenl eri bir kalemde silerdim
Bana " inşallah aradığın aşkı bulamazsın " demişsin
Bulamadım ve bulamayac ağımı biliyorum şüphen olmasın
Ve bana " aşkımı nefrete dönüştürmeyi başardın " demişsin
Bende çok kişiden nefret ettim ama nefretimi söyleyemedim Aşk ile nefret bir arada bulunmaz yinede sen haklısın
Bana demişsinki " sen benim aşkımı beğenmedin " demişsin
Arslanım ben kimimki değerli birimiyim ki bana verileni beğenmiyeyim Sadece beynimdek ileri silmeye gücüm yetmedi ben güçsüzüm
Fakat benim gibi güçsüzlerinde gerçek sevgiye hakkı olamaz
Ama benim kimseye nefretimd e olamaz ben böyle biriyim Yinede sen haklısın inşallah sen hep mutlu olursun ne diyeyim
Herşey imthandır bu yalan dünyada aşklarda sevgilerd e yalan
Rabbim sevsin senide benide gerisi kader - i kebirdir geçer zaman
Allaha kul olamadık nefsimizi n esiri olduk kalp kırdık gönül yıktık
Rabbim affetsin bizi sende beni affet hakkını helal et Arslanım
Allah c.c bana seven bir yürek verdi onunda kıymetini bilemedim
Her zaman sen haklıydın Allaha emanet ol inşallah sen mutlu olursun
BABA SENİ SEVİYORUM BANA HAKKINI HELAL EYLE
Baba ben senden hep ayrı kaldım olamadım seninle memleketi mde Ben hep senden uzaklarda ydım gurbet diyarlarında yaban ellerinde Sana hiç bir faydam olmadı sen bana hep dua ettin ellerinle Bilyorum beni belki benden daha çok sevdin güzel yüreğinle Ben senden hep ayrıydım varamadım bir türlü nasırlı ellerine Gelemedim hastalığında bile bakamadım sana dünya gözüyle Kaybettim seni Baba mezarın gül bahçesi olsun hakkını helal eyle
Geldi geçti ömür yalan dünya işte ne olacak bir anlık sermaye Herşey imitihan Baba olamadık seninle ne yapalım işte bilirsen sende Hastanede yanındaydım zor nefes alıyordun zayıftın bir deri bir kemikte Gelmeden önce çok düşünüyordum Babam ölürse ben ne yaparım diye Kendimi kaybederi m sanmıştım öyle geliyordu bana sanki sen ölünce Aylar geçti hatırımızdan çıktın bazen unuttuk seni Babam hakkını helal eyle
Söz vermiştim kendime sana Yasin okuyacaktım güya her Perşembe Sözümüzü tutmadık okumadık Baba biz unuttuk seni düştük dünya derdine Hastanede n ben giderken konuşmaya halin yoktu bana el sallamıştın güle güle Yüzünde hafif bir tebessüm vardı ve beni gidip geri gelecek sanmıştın belkide Meğer O son vedanmış Baba çok istedim ama bir daha gelemedim seni görmeye Hakkını helal et Babam inan çok istemiştim ama olamadım yanında son nefeste
Baba kara haberin geldi geri döndüm hemen memlekete Annem " aç yüzünü gör Babanın " dedi bakmaya korktum cesedine Açmaya korktum öylece hatırımda kalmasın korkunç bir yüzle diye Ben seni biraz sert mizaçlı bilirdimy a bakmadım önce cesedine Artık gidiyordu n bu alemden son bir kez göreyim dedim açtım baktım yüzüne Öyle güzeldinki Babam hep bakmak istedim baktım masum ve gülümseyen yüzüne
Keşke dedim Baba görseydim ben hep seni bu masum yüzle İnşallah bu masum yüzün Rabbimin katında başlasın gülmeye Ben seni unuttum Baba Rabbim unutmaz sarıl o sevgiliye Sen varken yoksanda bir Babam var derdim kendi kendime Şimdi hayalleri mde bile kalmadın yoksun gözümde Baba hakkını helal eyle Aklıma geldikçe ağlarım ama söz geçmez artık takdir-i ilahiye Sana hiç sarılıp diyemedm " Seni çok seviyorum Babam " diye Sen öldükten sonra desem neye yararki Babam hakkını helal eyle
Bir gün bir eski fotoğrafın geçince elime aklıma geldin birden işte Fotoğrafına baktım " Babam seni çok seviyorum " dedim kendi kendime Ama sen yoktun artık benim Babam yoktu artık ağladım halime Babam seni çok seviyorum dedim Babam sağlığında diyemedim yüzüne Halbuki sen beni sevdiğini hep belli ettin beni çok sevdin sen Baba Seni çok seviyorum Baba sen beni duyarsın inşallah sende ağla halime Seni çok seviyorum ama sen yoksun artık Babam ne olur hakkını helal eyle
My Emotional Cats And The World
Şiir yazmayalı Bayağı zaman oldu dedimya hani Annemin beni bıraktığı O günden beri Annem beni değil Bu yalan dünyayı terk etti gitti Geriye dilde dua Ve iki yaşlı göz bıraktığından beri Şiir yazmadım ben Ve işte iki satır yazıyorum şimdi
My Emotional Cats And The World Benim duygusal kedilerim Ve dünya İşte bir dostun hatırı için Elimde bir kağıt ve kalem Dostum dediğim benim Bu dünyadaki kedilerim Onun hatırı için Bir şiir yazıyorum şimdi
Dedimya iki yaşlı göz kaldı Bende dünden beri Kedilerim benim Hayatımdaki kilometre taşı Kendimi bildim bileli Hani bir insana Dost diye sarılırsınızya O sarıldığım dost işte Ve anne diye belki elini öptüklerim Vardırya anne yerine koyduğunuz İşte öyle bir dost elidir kedi
Kedi dedimya kim anlar halimden Ve kim anlar bu dili Hayatımın bir yerinde karşıma çıktı Bir arkadaş gibi Sırdaş ve merhamet ile Bir Abla sevgisini n birleştiği İşte böylesine değerli bir insandır Benim ablam dediğim ismi kedi Şiir bitmez Kelimeler tükenmez Ve anlatmaya yürek yetmez
Ben neler yaşadım bu dünyada Ve ne fırtınalar koptu içimde Elimden bir tutanım yoktu Ben başka yerdeydim Ailem başka yerde " Evde halimden anlayanım yoktu " Dediğim zamanda karşıma çıktı o kedi Bazen gülen bir yüzdü Karşımda bana bakan Bazende hüzünlüydü bu kedi Gözyaşıydı dediğim yüreğimi yakan Hem onun Hemde benim çilelerimdi
Kedi bir damla gözyaşıydı bazen Ama her zaman bana Rabbimi hatırlattı O kedi Allah razı olsun o kediden Dualarım her zaman onunlaydı Dedimya çok şey yazılabilir Ama yaşayan bilir Yaşamayan nereden anlar bu dili Kedi bazen çocuktu Ve bazen genç bir kadındı Çok temiz kalpli ve iyi niyetliyd i Herşeyden değerlisi İnsan gibi bir insan evladıydı Benim duygusal kedi
İsmi değişirdi bazen Ama değişmeyen huyu ve karakteri ydi Bana hep acıdı Ve hep sevgi gösterdi Abla gibi merhamet etti Bana çok şey öğretti Maneviyatı derindi Ve yüreğinde hep vardı Allah sevgisi İnsan sevgisi Kedi dedimya işte Öyle bir şeydi Ve hayatımda hep var olsun İnşallah kedi Hep mutlu olsun bu dünyada Ve ahirette cennet olsun inşallah Bu masum kedinin yeri
|