« : Kasım 12, 2010, 10:06:26 ÖS » |
|
KLİNİK PSİKİYATRİDE KULLANILA N TESTLER http://www.turkpdr.com/modules/yazilar/item.php?itemid=356 Yazıyı Gönderen Admin on 2009/5/1 (1695 okuma) Kişiler arası farklar psikoloji yi yakından ilgilendi rmektedir .Ve bu farklar bir çok psikiyatr ik hastalığın oluşumunda belli bir görecelik oluşturmaktadır.Bu göreceliği göz ardı etmemek için klinikler de başvuran hastalara kullanılmak için çeşitli ölçekler geliştirilmiştir
Biz bu siteyi hazırlayanlar olarak bu tür testlerin sadece Profesyon el kurumlurd a ve klinikler de uygulanma sı gerektiğine inandığımız için burada bu testleri sadece isimleriy le ve içerikleriyle kısaca tanıtmakla yetineceğiz.
Bir çok ülkede bir çok değişik test kullanılmaktadır.Ülkemizdede hemen hemen aynı testler kullanılmaktadır.
BUNLAR : Zeka testi,Gelişim tarama ölçekleri,Psikolojik ( duygusal test ) ve kişilik envanterl eri şeklinde çeşitlendirilmiştir.
GENEL ZEKA TESTLERİ
Bireysel Zeka Testleri
1.Alexand er Pratik Yetenek Testi (Ç) / Haluk Yavuzer 2.Chapius labirentl eri (Ç) / Yani Anastasia dis 3.Goodeno ugh-Harris adam Çizme Testi (U) / Perin Uçman 4.Healy Resim Tamamlama Testi / İlknur Bahadır 5.K.I.T. Zeka Testi (U) / Figen Bütev 6.Merrill-Palmer Ölçeği (U) / Neşe Erol 7.Peabody Resim-Kelime Ölçeği (U) / J.Katz ve diğ. 8.Porteus Labirentl eri Testleri (U) / Beğlan Toğrol 9.Stanfor d -Binet Zeka Testi (Ç) / Refia U.Şemin 10.Yağmurda Dolaşan Kadın Resmi Çizme Testi (Ç) / Norma Razon 11.Wechsl er Çocuklar İçin Zeka Ölçeği (WISC) (Ç) / Refia U.Şemin 12.Wechsl er Çocuklar İçin Zeka Ölçeği R-(WAIS-R) (U) / I.Savaşır,N.Şahin 13. Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği (WAIS) (Ç) / S.Epir ,Ü. İskit 14.Leiter Uluslarar ası Performan s Ölçeği
Grup Zeka Ölçekleri
15.Akadem ilik Yetenek Testi Form A,B ,ve C / İ.Ethem Özgüven 16.Analit ik Zeka Testi (U) / A.Osman Özcan 17.Cattel l Zeka Testi 2A-2B (U) / Beğlan Toğrol 18.D-48 Testi (U) / Çiğdem Kağıtçıbaşı 19.Mantıklı Düşünme Testi (U) / Dilek Ardaç 20.Otis Alfa Form: AS (Okul Öncesi ) / Test ve Araştırma Bürosu 21.Otis Alfa Form :B (5-7 Yaş) / Test ve Araştırma Bürosu 22.Otis Alfa Form :1 (Okul Öncesi) / Test ve Araştırma Bürosu 23.Otis Alfa Form : A ve B (1-4 Sınıf ) / Test ve Araştırma Bürosu 24.Otis Beta Zihin Yeteneği Testi -Takımı: DM (U) / İ.Ethem Özgüven 25.Otis Beta Zihin Yeteneği (U) / Vural Türker 26.Otis Gama Zihin Yeteneği Testi / Test ve Araştırma Bürosu 27.Progre sif Matrisler Testi (Ç) / Ferhad Goraşi 28.Soyut Düşünme Testi Form A 6-8 Yaşlar / İ.Ethem Özgüven 29.Soyut Düşünme Testi Form B 8-9 Yaşlar / İ.Ethem Özgüven 30.Soyut Düşünme Testi Form C 9-12 Yaşlar / İ.Ethem Özgüven 31.Temel Zihin Yetenekle ri Testi (T) / Gündüz Vassaf 32.Temel Kabiliyet Testi TKT 5-7 / Test ve Araştırma Bürosu 33.Temel Kabiliyet Testi TKT 7-11 / Test ve Araştırma Bürosu 34.Temel Kabiliyet Testi TKT11-17 / Test ve Araştırma Bürosu 35.Tnurst one Kavrayış Sürati Ölçeği / Remzi Öncül
Gelişim Ölçekleri
36.Ankara Gelişim Ölçeği / I.Savaşır N , Sezgin N Erol 37.Beylay Çocuklar İçin Gelişim Ölçeği (U) / Lale Özelli 38.Brunne t - Lezine Testi (Ç) / Yani Anastasia dis 39.Denver Gelişimsel Tarama Testi (U) / K.Yalaz , S. Epir 40.Gazi Erken Çocukluk Dönemi / Z.F.Temel , N.Avcu Gelişimi Değ. Ölçeği / Ö.Ersan , A.Turla 41.Gelişim Tarama Envanteri / N. Sezgin , N.Erol , I. Savaşır 42.Psiko Sosyal Gelişim Testi (U) / Fatma Başaran 43.Psikos osyal Gelişim Testi / E.Toparak 44.Uyumsa l Davranış Skalası (Ç) / Shirley Epir
YETENEK VE BECERİ TESTLERİ
45.Yetene k Testleri 46.Büro işleri Sürat ve Doğruluk (DAT) / Remzi Öncül 47.Çeşitli Yetenekle r Testleri Bataryası (U) / Vural Türker 48.Detroi d Zihin Yeteneği Testi (6-7 Yaş) / İ.Ethem Özgüven 49.Otis Beta Zihin Yeteneği Testi (TKG DM) / İ.Ethem Özgüven 50.Genel Yetenek Testleri Form A,B, ve C / İ.Ethem Özgüven 51.Genel Yetenek Testi (T) / Muzaffer Şahin 52.Genel Yetenek Testleri Bataryası (U) / A.Osman Özcan 53.Gooden ough - Haris Adam Çizme Testi / İ.Ethem Özgüven 54.Maequa rrie Teknik Yetenek Testi / Remzi Öncül 55.Maequa rrie Mekanik Kabiliyet Testi (U) / Stefanos Cepoğlu 56.Mekani k Yetenek Testi (DAT) / Remzi Öncül 57.Minnes sota Büro İşleri Testi / Test ve Araştırma Bürosu 58.Minnes sota Geometrik şekil İlişkileri testi (U) / Test ve Araştırma Bürosu 59.Mekani k Testi (U) / Stefanos Cepoğlu 60.Sayı Yeteneği Testi (DAT) / Remzi Öncül 61.Soyut Düşünme Testi (DAT) / Remzi Öncül 62.Sözel Yetenek Testi (DAT) / Remzi Öncül 63.Torran ce Yaratıcı Düşünme Testi (U) / Ayşenur A. Yontar 64.Yer- Mekan İlişkileri Testi (DAT) / Remzi Öncül
EĞİTİM TESTLERİ
65.Çalişma Alışkanlıkları Envanteri (T) / Fevzi Uluğ 66.Descou dres 'in Lügatçe Testi / Refia U.Şemin 67.Fen Tutumu Ölçeği (T) / Ersin Azarkaya 68. İngilizce Tutum Ölçeği (T) / Hande Gürci 69.Kahtor niya Zihin Olgunluk Testi (Okul Öncesi) / Test ve Araştırma Bürosu 70.Lügatçe ve Dil Testi (Ç) / Refia U. Şemin 71.Metrop olitan Olgunluk Testi (U) / Ayla Oktay 72.Okul Tutum Ölçeği (T) / Hande Gürci 73.Okuduğunu Anlama Testi Form A,B, ve C / İ.Ethem Özgüven 74.Okuma Olgunluğu Testi (Ç) / Norma Razon 75.Öğrenci Uygu Ölçeği (T) / Gürhan Can 76.Öğrenime Hazır Oluş Testi Form R (Okul Öncesi) / Test ve Araştırma Bürosu 77.Öğrenci İhtiyaçlarını Tarama Testi / Naime Tan. Hasan Tan 78.Rehber lik Anlayışı Envanteri (T) / Muharrem Kepçeoğlu 79.Rehber lik Uzmanlarının Görevleri Envanteri (T) / Nihat Görkem 80.Sınıf Öğretmenliği Görev Algıları Envanteri (T) / İsmail Gültekin 81.Sosyom etrik Test (T) / Gül Aydın >Mesleki Testler
82.Burdon Dikkat Testi (Ç) / Yani Anastasia dis 83.İstikrar Tecrübesi Testi (Ç) / Esin Cantez 84.Reaksi yon Zamanı Testi (Ç) / Esin Cantez 85.Whippl e Çizme Tahtası (Ç) / Esin Cantez
Psikomoto r ve Klinik Testleri
86.Anlamsız Hece Testi (Ç) / Norma Razon 87.Anlamsız Şekiller Testi (Ç) / Norma Razon 88.Apraks i Testi (Ç) / Öğet Ökten 89.Bender-Gestalt Görsel Motor Algılama Testi (U) / A.Yalın ,O.Somer 90.Benton Görsel Bellek Testi (Ç) / Yani Anastasia dis 91.Benson Diagnosti k Afazi Testi (Ç) / Öget Öktem 92.Chassa gny Kareleri (Ç) / Norma Razon 93.Cümle Telaffuz Testi (Okul öncesi -18 Yaş) / Test ve Araştırma Bürosu 94.Cümle Ekleme Testi / Yahya Özsoy 95.Frosti ng Gelişimsel Görsel Algı Testi (Ç) / Arşaluys İbişoğlu 96.Gizlen miş Şekiller Grup Testi (U) / G.Okman , F.Ceberle r 97.Görsel İşitsel Dizeleri Testi -B Formu / Sirel Karakaaş 98.Haufha nn-Kasanin Testi (Ç) / Yani Anastasia dis 99.Hunt Minessota Testi (Ç) / Öget Öktem 100.Karmaşık Bir Şekli Kopye Etme Testi (Ç) / Norma Razon 101.Kendi Bedeninde Sağ-Sol Tayin Testi (Ç) / Norma Razon 102.Kohs Küpleri (Ç) / Yani Anastasia dis 103.Later ralleşme Testi (Ç) / Ayla Oktay 104.Linco ln -Oseretzky Skalası-Kısa Formu (Ç) / Hüseyin Nazlı 105. .Lincoln -Oseretzky Skalası-Noktalama Testi (Ç) / Hüseyin Nazlı 106.Memor y for Designs Testi (Ç) / Öget Öktem 107.Ritm Tekrarı Testi (Ç) / Norma Razon 108.Trail Making Testi (Ç) / Mücella Ormanoğlu 109.Wecli sler Hafıza Ölçeği (Ç) / Ö.Öktem , A.BaltaşK <
KİŞİLİK TESTLERİ
Kişilik ölçek ve Envanterl eri
110.Ahlak i İkilem Test / M.Çileli 111.Aile Sorunları Skalası / R.Palabıyıkoğlu , B.Ceyhan 112.Aile Yapısını Değerlendirme Aracı / Aydan Gülerce 113.Akade milik Benlik Tasarımı Ölçeği (T) / Hande Gürel 114.Atılganlık Envanteri (T) / Hüseyin Topukçu 115.Ayrılık Kaygısı Ölçeği / Yasemin Akman 116.Bağımlılık Eğimi Ölçeği (U) / Sevda Uluğtekin 117.Bardw ell Cinsiyet Rolü Ölçeği (U) / F.Akarsu ,Sema Doğan 118.Başarı Beklenti Ölçeği / G.Erkan ,S.Baykal 119.Beck Depresyon Ölçeği (U) / Buket Tegin 120.Beck Depresyon Envanteri (U) / Nesrin Hisli 121.Beck Umutsuzlu k Ölçeği / G. Saber 122.Beden İmaji Doyumu Ölçeği / Figen Çok 123.Beden İmgesi Testi -Profil Alt Testi (U) / Gülay Mandalı 124.Vücut Algısı Ölçeği / Selim Hovardaoğlu 125.Çok Yönlü Beden -Self İlişkileri Ölçeği / Orhan Doğan , Sema Doğan 126.Belir ti Tarama Listesi -90Gözden Geçirilmiş / M.Kılıç ,İ.Dağ 127.Bem Cisiyet Rolü Envanteri / A.N.Kavun cu , Z .Dökmen 128.Benli k Gücü Ölçeği (U) / Güler Okman 129.Benli k Kimliği Skalası (U) / Gül Eryüksel 130.Benli k Kimliği Statüleri / Gül Varan ,Azmi Varan 131.Benli k Tasarımı Envanteri / Feriha Baymur 132.Benli k Tasarım Envanteri (T) / Feriha Baymur 133.Belli Kişilik Envanteri / Remzi Öncül 134.Birte hnell Eş Değerlendirme Ölçeği-m ve F Formları / E.Kabakçı ,C.Tuğrul 135.Calli fornia Kişilik Envanteri / Banu Demirtürk 136.Catte ll Anksiyete Testi (U) / İ. Kasatura , O. Gökçe 137.Cease rec-Marke Kişilik Ölçeği (Ç) / Müjen İlnem 138Cinsel Kavrayış ve Cinsel Algılama Testi / S.M Menlioğlu 139.Cinsi yet Kalıpyargı Ölçeği / Dilek Şirvani 140.Cinsi yet Rolü Envanteri / S.L Bem , A.N Kavuncu 141.Cinsi yet Rolü Değerlendirme Envanteri (U) / Ayşe Nur Kavuncu 142.Corne ll Index (Ç) / Yani anastasia dis 143.Coope rsmith Özsaygı Envanteri / Sonay Gürçay 144.Çatışma Eğilimi Ölçeği (T) / Üstün Dökmen 145.Çocukların Davranışlarını Değerlendirme Ölçeği (U) / Melda Akçakın 146.Çocuklar İçin Denetim Odağı Ölçeği (U) / Fidan Korkut 147.Çocuklar İçin Öğrenilmiş Çaresizlik ölçeği (U) / Gül Aydın 148.Çocuklar İçin Depresyon Ölçeği / Belma Öy 149.Çocukluk Depresyon u Derecelen dirme Ölçeği / Belma Öy 150.Çok Yönlü Depresyon Envanteri / G.Aydın , A.demir 151.Davra nış Derecelen dirme Ölçeği (T) / İ.Ethem Özgüven 152.Denet imci İdeoloji Ölçeği (T) / Perin Uçman 153.Depre syonda Bilşsel Tepkiler Ölçeği (T) / Buket Tegin 154.Durum luk /Sürekli Kaygı Envanteri / N.Önder , A.Le Comte 155.Dışavurulan Duygulanım Düzeyi Ölçeği / O.E.Berks un , Ç.Soykan 156.Duygu sal Empati Ölçeği (Ç) / Füsun Akkoyun 157.Eysen ek Kişilik Envanteri (Ç) / P.Bayar 158.Empat ik Beceri Ölçeği A ve B Formu / Üstün Dökmen 159.Empat ik Eğitim Ölçeği / Üstün Dökmen 160.Evlil ik Uyumu Testi / Şennur Tutarel Kışlak 161.Fonks iyonel Olmayan Tutumlar Ölçeği / N.H.Şahin , N. Şahin 162.Golom bock -Rust Cinsel Doyum Ölçeği M ve F / C.Tuğrul , N.Öztan 163.Görüşleri Belirleme Testi (U) / Füsun Akkoyun 164.Guifo rd STDCR Envanteri (Ç) / Sabri Özbaydar 165.Guifo rd -Zimmerman Mizaç Ölçeği / Neriman Samurçay 166.Guifo rd -Zimmerman Mizaç Envanteri (U) / İlkay Kasatura 167.Hacet tepe Kişilik Envanteri (T) / İ.Ethem Özgüven 168.Hamil ton Depresyon Değerlendirme Ölçeği (Ç) / M.Sercan 169.Jecki ns Etkinlik İncelemesi -Form C / Tuncay Ergene 170.Joura rd Kendini Açma Envanteri / Ziya Selçuk 171.İlişki Yükleme Ölçeği / Şennur Tutarel Kışlak 172.Karar Stratejil eri Ölçeği / Yıldız Kuzgun 173.Kaygı ve Endişe ölçme Aracı-Kısa Formu / Füsun Akgök 174.Kendi ni Anlatma Envanteri (U) / Servet Doğan 175.Kendi ni Anlatma Envanteri / Feriha Baymur 176.Kendi ni Değerlendirme Envanteri (T) / Yıldız Kuzgun 177.Kendi ni Değerlendirme Ölçeği / Necla Öner 178.Kendi ni Gerçekleştirme Engelleri ni Tarama Testi / Füsun Akkoyun 179.Kendi ni Kabul Envanteri -Lise Formu (T) / Tuluğ Temuge 180.Kendi ni Kabul Envanteri- Üniversite Formu (T) / Yadigar Kılıççı 181.Kendi ni Kabul Envanteri-Yaşlılar Formu (T) / A.Şule İslam 182.Kendi ni Tanıma İhtiyacı Ölçeği (T9 / Ü.Dökmen , Z. Dökmen 183.Kişi Algısı Ölçeği / Zehra Dökmen 184.Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) / Işık Savaşır 185.Korku Tarama Ölçeği - Çocuk Formu / N.Erol , N.Şahin 186.Kolej Kendini Anlatma Ölçeği (U) / Nilüfer V.Acar 187.Luria - Nedreska Nöropsikolojik Bataryası / K.Gödelek 188.MacAn drew Alkolizm Ölçeği / B.Ceyhun , R.Palabıyıkoğlu 189.Mauds ley Obsesif - Kompulsif Soru Listesi / N.Erol , N.Şahin 190.Masla ch Tükenmişlik Ölçeği / Canan Ergin 191.MicHi gan Alkolizm Tarama Testi / H.Coşkunol , İ.Bağdiken 192.Minne sota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (U) / Işık Savaşır 193.Minne ssota Danışma Envanteri (U) / F.Akdağ , N.P. Özdemir 194.Minne ssota Psikoloji k Danışma Envanteri / Çetin Özoğlu ,Güzin Kurç 195.Modem lik Ölçeği / Zehra Dökmen 196.Nowic ki-Strickland Denetim Odağı Ölçeği / B.Yeşilyaprak 197. Nowicki-Strickland Çocuk Denetim Odağı Ölçeği / F.Korkut 198.16 Kişilik Faktörü Envanteri Form A / İ.Ethem Özgüven 199. Otomatik Düşünceler Ölçeği (U) / Güler Aytar 200. Otomatik Düşünceler Ölçeği / N.H.Şahin , N. Şahin 201.Öğrenci Bağımsızlık Ölçeği (U) / R.Bakırcı 202.Öğrenci İhtiyaçlarını Tarama Listesi (Ç) / Hasan Tan 203.Piers-Harris Çocuklar İçin Öz-Kavram Ölçeği (U) / M.Çataklı , N.Öner 204.Piers-Harris Çocuklar İçin Benlik Kavramı Ölçeği / D.Süzel N.Doğrusal 205.pozit if Semtomları Değerlendirme Ölçeği / S.Erkoç , O.Arkanoç 206.Probl em Tarama Envanteri Takım:L (T) / Feriha Baymur 207.Probl em Envanteri (T) / İ.E Özdemir 208.Probl em Envanteri -Y Form (T) / Mustafa Kılıç 209.Q-Sort Kendini Anlatma Envanteri / Z.Güney 210.Rathu s Atılganlık Envanteri (U) / Nilüfer V.Acar 211.Rol Alma testi / Üstün Dökmen 212.Rosem batım'ım Öğrenilmiş Güçlülük Ölçeği / Ayşe Siva , İhsan Dağ 213.Rosen berg Benlik Saygısı Ölçeği (U) / Füsun Çuhadaroğlu 214.Rotte r'in İç-Dış Kontrol Odağı Ölçeği / İhsan Dağ 215.Ruhsa l Belirti Tarama Listesi -SCl-90 (U) / Mustafa Kılıç 216.Saldırganlık Envanteri (T) / İpek Kiper 217.Saldırganlık Ölçeği (U) / Rasim Kocatürk 218.Saldırganlık Ölçeği (U) / Sevda Uluğtekin 219.Saras on 'un Yaşama Değişimleri Anketi (Ç) / Seza Aslanoğlu 220.Sınav Kaygısı Envanteri (U) / D.A Kaymak ,N.Öner 221.Sosya l Atom Ölçeği / Üstün Dökmen 222.Stres le Başaçıkma Stratejil eri Ölçeği / Ferda Aysan 223.Stres Ölçeği / Benal İnceer ,Aslı Day 224.Stres Karşısında Dayanıklılık Testi (Ç) / Üstün Dökmen 225.Şimdiki Durum Muayenesi Ölçeği (Ç) / Ferda Aysan 226.Tayla or Açık Kaygı Ölçeği (Ç) / Recep Yaparel , Ayhan Demir 227.Tel Aviv Denetim Ölçeği (U) / N.Koç , N:çıkrıkçı 228.Tenne sscee Benlik Kavram Ölçeği (U) / N.Şişman 229.UCLA Yalnızlık Ölçeği / Recep Yaparel , Ayhan Demir 230.Watso n - Glaser Eleştirel Akıl Yürütme Gücü Ölçeği / N.Koç , N.Çıkrıkçı 231.Vines onald Sosyal Olgunluk Ölçeği / N.Şişman 232.Vücut Algısı Ölçeği / S.Hovarda oğlu 233.DSM-3-R Yapılandırılmış Klinik Görüşme Formu-1 / Soli Sorias ve Arkadaşları 234.DSM-3-R Yapılandırılmış Klinik Görüşme Formu-11 / Soli Sorias ve Arkadaşları 235.Yaşam Doyum Ölçeği / Süreyya Köker 236.Yaşam Yönelimi Testi / Gül Aydın Esin Teser 237.Yeni Yükleme Biçim Ölçeği / Selim Hovardaoğlu 238.Yetişkinlik statüsü İşaret Listesi (Ç) / Perin Uçman 239.Yükleme Biçimi Teşhis Ölçeği (U) / U.Işık Papatya 240.Yüz İfadeleri Teşhis Testi (T) / Üstün Dökmen
Projektif Testler
241.Beier Cümle Tamamlama Testi / D.B Beier 242.Beier resim Yorumlama Testi / D.B Beier 243.Çocuklar İçin Algı Testi (C.A.T ) (Ç) / Yani Anastasid is 244.healy Resim Tamamlama Testi-2 / İ.Bahadır 245.Jacks on Aile Tutumları Testi (Ç) / Norma Razon 246.Kent-Rosanoff Klimeye Reaksiyon Testi (Ç) / Yani Anastasid is 247.Luisa - Duss Psikoanal itik Hikayeler Testi (Ç) / Yani Anastasid is 248.Masal Değerlendirme Ölçeği (T) / Üstün Dökmen 249.Rorse hach Testi (Ç) / Yani Anastasid is 250.Rotte r Cümle Tamamlama Testi-Üniversite Formu (U) / Füsun Akkoyun 251.Rozen weig Testi (Ç) / Yani Anastasid is 252.Szond i Testi (Ç) / Yani Anastasid is 253.Temat ik Algı Testi (T.A.T) (Ç) / Yani Anastasid is
İlgi ve Tutum Ölçekleri
254.Algılanan Çocukları Yetiştirme Tutumları Ölçeği (T) / Güler Okman 255.Aile Kabul va Reddetma Ölçeği / E.Tansel 256.Aile Tutum Ölçeği (PARA) (U) / G.Le ompte ,A.Le Compte 257.Anaba ba Davranış Ölçekleri (T) / Sevda Uluğtekin 258.Anaba ba Tutum Envanteri (T) / Yıldız Kuzgun 259.Anaba ba Tutum Ölçeği (T) / Gülden Bilal 260.Anaba ba Tutum Ölçeği (T) / Suna Polat 261.edwar ds Kişisel Tercih Envanteri (U) / Yıldız Kuzgun 262.Fen Bilimleri İlgi Envanteri / Nükret Çıkrıkçı 263.Gazet e Haberleri Testi (T) / Hasan Tan 264.İş Doyum Ölçeği / E.Gödelek , M.Güler 265.Kişisel Yönetim envanteri (U) / Yıldız Kuzgun 266.Kuder Meslek Tercihi Envanteri Takımı CH / Test ve Araştırma Bürosu 267.Kuder ilgi Envanteri Form CH (U) / S.Çetin Özoğlu 268.Kuder Tercih Envanteri-Kişisel Form A(U) / Nizametti n Koç 269.Mesle ki Doyum Envanteri (T) / Yıldız Kuzgun 270.Mesle ki Yönetim Envanteri / Muharrem kepçeoğlu 271.Mesle ki Yönetim Envanteri / E.Savaş 272.Mesle ki Olgunluk Envanteri / Sibel Uzer 273.Mesle ki Olgunluk Envanteri - Yeterlili k Testi (Ç) / Ayşim İncesulu 274.Mesle ki Olgunluk Ölçeği / B.Akay 275.Mesle ki Olgunluk Envanteri - Yeterlili k Testi / A.Sibel Uzer 276.Mesle ki Olgunluk Envanteri-Tutum Ölçeği (U9 / A.Sibel Uzer 277.Öğretmenlik Anlayışı Envanteri (Ç) / Test ve Araştırma Bürosu 278.Öğretmen Tutum Envanteri (Ç) / Feriha Baymur 279.Rokea ch Değer Surveyi / M.Karadum an 280.Servi s Ortamı ölçeği (U) / Perin Uçman 281.Thurs lone Alaka Testi (Ç) / Mücella Orormanlıoğlu 282.Thurs tone İlgi Envanteri / Remzi Öncül 283.Yeme Tutum Testi (Anoreksiy a Nevroza) / O.Doğan ,I.savaşır , N.Erol
Kaynaklar
(1) Öner N . Özge S. Türkiye'de Kullanılan Psikoljik Testler;El Kitabı- Ön Çalışması. I.UlusalP sikoloji Kongresi : 1981 Eylül 23-25 ;Ege. Üni. Edebiyat Fak. Yay.122-129
(2)Öner N . Türkiye'de Kullanılan Psikoljik Testler Boğaziçi Üniversitesi , İstanbul 1994
(3)Özgüven İ.E. Psikoloji k Testler , Psikoloji Danışma Rehberlik Ve eğitim Merkezi (PDREM) yayınları Ankara 1994.
(4)Özgüven , E. Tez Özetlri (250 sayfa) Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Ankara 1981
(5)Özgüven , E. Research Absracts (240 sayfa) Hacettepe Üniversity , Faculy of Social and Administr atj ve Sciences Ankara 1981
(6)Özgüven E.Yüksek Lisans ve Doktora Tezi Bibliyogr afyası , Psikoloji k Danışma Rehberlik ve Eğitim Merkezi (PDREM) Ankara 1988
(7)Psikoloji k Testler (Genel Bilgi rehberi).Milli Eğitim Bakanlığı, Pak dairesi :Ankara197 1
(8)Psikiyatr i , Psikoloji ve Psikofarm oloji (3p) Dergisi Türkiye'de Kullanılan psikoloji k Ölçekler-1 Cilt 1, Sayı: 2 ,Ek Sayısı P.K.69 Kızılay Ankara
NOT : Ç = Çeviri U = Uyarlama
Alıntı: www.pdr-tr.com
|
|
|
|
|
|
|